Varmepumpe test

Varmepumper – modeller og effektivitet

Du kan hurtigt spilde mange penge på en varmepumpe, der viser sig ikke at leve op til dine forventninger, så gør dig selv den tjeneste at tjekke forskellige modeller og deres effektivitet, før du køber. Du kan minimere CO2 udslippet og din elregning ved at undersøge nogle ting før købet.

Tjekliste:

– Undersøg om leverandøren har et godt ry, der er ingen grund til at vælge en, der har flere negative historier med sig i bagagen. Internettet og vennekredsen er et godt sted at søge. Skandalehistorier løber stærkt. Alternativt kan du bede leverandøren om referencer og tjekke dem. Det er ikke tilladt at opdigte referencer, men der er desværre brodne kar.

– Bed om en pris inkl. montering og spørg om monteringen også indeholder et eftersyn efterfølgende for at tjekke om den fungerer, som den skal.

– Vær bevidst om dit behov. Varmepumpen skal være stor nok til at kunne dække dit behov. Det er dog bedre at købe en for stor end en for lille.

– Hvis du bor ved kysterne, så vær opmærksom på, at ikke alle varmepumper tåler saltvand. Producenterne angiver det, hvis deres varmepumpe ikke tåler salt i      luften.

– Sørg for at få alle aftaler på skrift fra leverandøren, så du undgår misforståelser. Det er bedst for alle parter – også for leverandøren.

Energistyrelsens varmepumpe test

Energistyrelsen har lavet en liste over de varmepumper, der er energimærkede. Listen fortæller dig, hvor effektiv varmepumpen er, ved at de har lavet en varmepumpe test, der er inddelt i kategorier efter den ydelse varmepumpen kan levere og om den er tilsluttet gulvvarme eller et radiatorsystem. Alt i alt er der penge at spare ved installation af varmepumpe, i sær hvis du skifter fra et ældre oliefyr.

Læs hele artiklen her : http://www.mrieck.com/varmepumpe-test/

Tilbage