Spørgsmål & Svar

Her finder du svar på ofte stillede spørgsmål

COP?

COP står for Coefficient Of Performance og angiver forholdet mellem den varme du får og den mængde strøm du bruger. Hvis du f.eks. har en varmepumpe, der bruger 2000 Watt elektricitet og har en COP på 3 så laver varmepumpen 6000 Watt varme. De 4000 Watt varme du får mere, end du putter i som el, henter varmepumpen fra jorden, hvis du har jordvarmeslanger, eller fra luften, hvis du har en luftkøler uden for huset.

 

SCOP?

SCOP-værdien (seasonal coefficient of performance) giver en langt mere nøjagtig fastsættelse af varmepumpens effektivitet: Den definerer varmepumpens ydelse i løbet af året og medregner sæsonbestemte variationer. En SCOP-værdi på 4,8 betyder f.eks., at varmepumpen i gennemsnit leverer 4,8 gange så meget energi end den elektriske energi, den bruger.

 

Hvor lang tid får jeg garanti på mine køb?

Hos Klima Kontrol yder vi 2 års garanti – dog er der 5 års garanti på flere modeller.

 

Må jeg selv installere min varmepumpe?

Det må du ikke. Loven siger at varmepumper SKAL monteres af autoriserede kølemontører.

 

Kan en varmepumpe både køle og varme?

Ja. Man skal dog være opmærksom på at hvis man bruger varmepumpen til at køle, i varme perioder, så mindsker man besparelsen.

 

Er kvalitets varmepumper pengene værd?

Det er de i høj grad. Mange af de tvivlsomme mærker kan ikke overholde det energimærke de oplyser og ofte støjer de en del mere. Hos Klima Kontrol forhandler vi kun kvalitets varmepumper med energimærke A, og der er ingen former for parallelimport.