Guide til køb af varmepumpe

 

Når man skal købe en varmepumpe, kan det være lidt af en jungle at vælge den rigtige. Her er listet nogle punkter som man skal være opmærksom på, og som i sidste ende kan påvirke valget af en varmepumpe.

Skulle man have yderligere spørgsmål, er man selvfølgelig velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

 

 

Garanti

De fleste luft/luft varmepumper sælges med 5 års totalgaranti. Der er dog stadig nogle som ikke yder 5 år, eller har nogle betingelser, såsom krav om et eller flere serviceeftersyn indenfor de første 5 år. Den samlede pris for antallet af eftersyn, skal lægges til anskaffelsesprisen, hvis man skal vurdere flere tilbud ud fra prisen.

 

Lydniveau

Hvis man holder sig til anerkendte mærker, skulle lydniveauet ikke variere væsentligt. Hvis man derimod kigger på billige varmepumper, eller noget parallelimport, kan man risikere et markant højere lydniveau på både inde- og udedel. Lydniveauet skal ligge på omkring 22 dB.

 

El

Loven siger at man ikke må installere en varmepumpe, uden el-autorisation. Dog er det tilladt, for nogle brancher, at installere til nuværende faste installation. Spørg derfor indtil om prisen er med elinstallation. Hvis der ikke er nogen former for fast installation, hvor man ønsker sin varmepumpe, kan man undersøge om firmaet har el-autorisation. Har firmaet ikke det, risikerer man en ekstra regning fra et elektrikerfirma, eller at varmepumpen bliver monteret ulovligt.

Link til autorisationsregister :       >> TRYK HER <<

Klima Kontrol har autorisationsnummer EFUL-11678.

 

Kølemiddelfyldning

Loven siger, at anlæg med en kølemiddelfyldning på over 1 kg., skal have serviceeftersyn hvert år. Man skal derfor være opmærksom på fyldningen, da man reelt skal budgettere med et serviceeftersyn hvert år, hele pumpens levetid, hvis fyldningen er over 1 kg.

 

Udseende

For at få optimalt luft-flow, og i enden bedre driftsøkonomi, bliver varmepumpernes indedel ofte placeret centralt, i eksempelvis stuen. Det er derfor en god ide at kigge på forskellige modeller, så man får et design man kan lide. I øjeblikket kan man få varmepumpe i et utal af forskellige design og farver.

 

Wifi

At kunne fjernbetjene sin varmepumpe fra en smartphone er efterhånden gået fra at være en luksus, til en nødvendighed. Hvem ønsker at komme til sit frosne sommerhus, når teknologien gør det muligt, at tænde varmepumpen hjemmefra? Har man trådløst internet, eller har planer om at få det lavet, så kan man med fordel købe en model, med indbygget wifi.

 

Tilskud

Den 16. december 2016 ændrede man forholdene for at få tilskud, og nogle energiselskaber faldt fra. Det er dog stadig muligt at få. Hvis installatøren af varmepumpen ikke har en samarbejdsaftale, så kan man søge som privatperson.

 

Skrevet af Henrik Bøgelund, indehaver af Klima Kontrol

Tilbage