Dyre varmepumper bryder sammen på under fem år

Varmepumper fra mærkevare-producenter som Panasonic og Sanyo er hårdest ramt.

Varmepumper er af så dårlig kvalitet, at de ofte bryder sammen, inden de er fem år gamle.

Og det er tilsyneladende ikke kun de billige men mærkevareproducenter, der står bag de dårlige pumper.

Det er mærkevare-producenter som Panasonic, Sanyo, Toshiba, Bosch (IVT) og Mitsubishi, der står bag de mest skadesanmeldte modeller på markedet, hvorimod de billigere mærker optræder længere nede i statistikken.

Det fortæller det svenske forsikringsselskab Folksam i en statistik over anmeldte skader på varmepumper inden for de seneste ti år.

»Kvaliteten er et problem«

Folksams undersøgelse viser, »at kvaliteten af varmepumperne fortsat er et stort problem for producenterne, og at skadesbilledet er ekseptionelt dårligt«.

Svenskerne køber halvdelen af alle varmepumper, der sælges i Europa, så en statistik over forsikringsskader på varmepumper i nabolandet er relevant for de mange danskere, der for eksempel køber luft-til-luft varmepumper til sommerhuset.

»En forklaring på de mange skader er, at producenterne prioriterer billige komponenter fremfor kvalitet«, skriver forsikringsselskabet på sin hjemmeside.

»Der er en urimelig høj andel af skader på disse temmelig dyre produkter, som skyldes, at producenterne giver afkald på kvaliteten«, skriver miljøchefen i Folksam, Jan Snaar.

»Af statistikken kan man udlede, at flere produkter har seriefejl. Det er på tide, at branchen påtager sig et ansvar og prioriterer kvalitet fremfor dårlige komponenter«, fortsætter han.

Læs hele artiklen her: http://politiken.dk/tjek/digitalt/forbrugerelektronik/ECE1301491/dyre-varmepumper-bryder-sammen-paa-under-fem-aar/

 

 

Tilbage